^ Back to Top

РАДНА ЈЕДИНИЦА АЛЕКСИНАЦ:

018-4804-012

018-4804-981

018-4800-176

РАДНА ЈЕДИНИЦА ТЕШИЦА:

018-4845-049

018-4845-404

Радна јединица за смештај одраслих и старијих у Алексинцу

   Радна јединица за смештај одраслих и старијих у Алексинцу налази се у непосредној близини градске болнице и дечијег вртића. У објекту ове радне јединице има 120 лежајева. Собе су наменски опремљене савременим намештајем. На располагању су једнокреветне и двокреветне собе и четири гарсоњере. Свака соба има туш и мокри чвор и терасу. У свакој соби је инсталиран ЛЦД телевизор, телефон СОС сигнализација, дојављивачи пожара. Подови у собама су обложени ламинатом и покривени теписима, грејање је централно, а читав објекат је климатизован. У дворишту објекта формиран је парк са травнатим површинама, зимзеленим дрвећем, цвећем и две фонтане. У летњем периоду корисници углавном време проводе у дворишту које је опремљено баштенским гарнитурама, љуљашкама, великом таблом за баштенски шах, где је пријатно за седење и дружење.

   Дневни боравци су опремљени гарнитурама за седење, телевизорима, музичким стубовима и ДВД плејерима, па корисници могу да уживају у разноврсним радио, ТВ и филмским садржајима или заједничком дружењу.

  У овој радној јединици смештена су стара, психички очувана лица. Обезбеђено је 30 лежајева за потпуно зависне кориснике, где се примењује интензивна нега. Корисницима општу негу пружа 6 неговатељица, а здравствену негу 10 медицинских сестара, главна сестра и лекар. Услуге социјалног рада пружају: два стручна радника - социјални радник и психолог, један стручни сарадник - радни терапеут, а правну подршку пружа дипломирани правник. Стручни радници поседују и лиценце за рад.

 "Услуге социјалног рада и смештаја корисника пружају: социјални радник, психолог, радни терапеут, правник, 10 медицинских сестара, главна медицинска сестра, доктор медицине и 6 неговатеља. У овој Радној јединици је централна кухиња, канцеларије директора, администрацији и финансијске службе."