^ Back to Top

Ministarstvo logo

LOGO

otvorena kapija baner

Обележен 1. oктобар у ГЦ „Јеленац“

   Међународни дан старијих особа се у свету и код нас обележава 1. октобра, у складу са Резолуцијом 45/106 коју је прогласила Генерална Скупштина УН 14. децембра 1990, са циљем да се нагласи важност осигуравања животног окружења које се може прилагодити потребама и способностима становника трећег доба.

   Савремено друштво карактерише постојање одређених клишеа за поједина животна доба, а за старост посебно. Будући да је за модерна друштва управо карактеристично повећање броја старијих становника и интензивирање старења становништва, парадоксално је да су управо у тим друштвима предрасуде и стереотипи о старима распрострањенији него икада пре.

   Ми се трудимо да препознамо, разумемо старе, подржимо, охрабримо, да примамо и пружамо доброту, посвећеност и стрпљење.Такве вредности су код нас у ГЦ Јеленац оне којима тежимо и оне које су на сталниј провери.

   ПОТРУДИТЕ СЕ ДА СВОМ ЖИВОТУ НЕ ДОДАЈЕТЕ САМО ГОДИНЕ ВЕЋ И ДА СВАКОЈ ГОДИНИ ПРИДОДАТЕ НЕШТО ВИШЕ ОД ЖИВОТА.

   У Геронтолошком центру је на пригодан начин у складу са  епидемиолошком ситуацијом изазваном вирусом САРС-Ков-2 и  датим  инструкцијама епидемиолога и  Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  о поступању и спровођењу заштитних и хигијенских мера у пружању услуга корисницима обележен 1. Октобар. Овим поводом корисници су добили пригодне поклоне.